Nakon 19 odigranih kola, u 2. HNL na red je došla zimska stanka. Donosimo vam pregled polusezone NK Dugopolje koja je bila iznimno uspješna.

Ove jeseni na drugoligaškim terenima odigrano je ukupno 19 kola, a NK Dugopolje je 2017. godinu završilo na diobi drugog mjesta sa 32 boda. Sve do posljednjeg kola naši momci bili su u utrci za prvo mjesto igrajući izravan susret protiv GNK Dinamo II.

Sezona je za Dugopoljce bila iznimno uspješna i možemo ih smatrati najugodnijim iznenađenjem natjecanja.

Iako su doživjeli možda i najveću promjenu unutar momčadi prije početka natjecanja, Dugopoljci su se brzo privikli na zahtjeve trenera Miroslava Bojka i vrlo uspješno na terenu prezentirali rad sa priprema. Trener Bojko je uoči prvenstva realno najavljivao, s obzirom na mnogobrojne promjene, želju da se izbjegne borba za opstanak te da se uspostavi kvalitetna igra kojom će Dugopolje biti ravnopravan suparnik svim ostalim ekipama.

Na istom tragu kao i trener bili su igrači, koji su kao jedna od najmlađih momčadi, u prosjeku 23 godine, bili čvrsto na zemlji prije početka sezone.

U prvih pet kola Dugopolje je igralo promjenjivo te je ostvarilo 7 od mogućih 15 bodova, sa dvije domaće pobjede te dva poraza i jedan neodlučeni rezultat u gostima. U sljedećih 11 susreta Dugopolje je odigralo bez izgubljene utakmice, te je ostvarilo čak sedam pobjeda i četiri neriješena rezultata. Od šestog kola i domaće pobjede sa 2:0 protiv Kustošije, Dugopolje je krenulo uzlaznom putanjom. Sa vidno boljom igrom, pogotovo u gostima, zabili su 15 pogodaka dok su protivnicima dopustili da postignu samo 4 gola. Nakon sjajnog niza očekivano je došlo i do malo slabijih rezultata, te je Dugopolje u posljednja tri susreta protiv Kustošije, Sesveta i GNK Dinamo II ubilježilo poraze. Utakmica 19. kola protiv Sesveta, koja je završila rezultatom 0:1, bila je jedini domaći poraz u sezoni.

Najbolji strijelac NK Dugopolja je dvadesetogodišnji Josip Špoljarić koji je stigao na posudbu iz Osijeka. On je postigao šest pogodaka, te tako dijeli drugo mjesto na ukupnoj ljestvici strijelaca, gdje mu prvi Borna Mikić iz GNK Dinamo II bježi sa samo tri gola više. Efikasni su bili i dvojica drugih dvadestogodišnjaka koja su postigla po četiri pogotka, a to su Mihael Klepač na posudbi iz Osijeka te Vlatko Stojanovski koji je kao slobodan igrač došao iz RNK Splita.

Možemo biti iznimno zadovoljni sa igrama i rezultatima koje je NK Dugopolje ostvarilo u ovoj polusezoni. Trener Bojko je postigao pravu kemiju unutar momčadi što se vidjelo na terenu. Svi ciljevi koje su klub i trener zacrtali prije početka sezone su i više nego uspješno ostvareni i premašeni. Nitko nije mogao ni očekivati da ćemo na kraju jesenskog dijela prvenstva biti na diobi drugoga mjesta, a sve do samoga kraja boriti se i za prvo mjesto.

Zimska stanka koja slijedi došla je u pravo vrijeme. Kako bi klub i u proljeće ovako uspješno plovio nogometnim terenima, uprava će morati dovesti nekoliko pojačanja u ovom prijelaznom roku. Momčad se mora osnažiti ukoliko želi ostati u borbi za prvo mjesto i nadamo se konačni ulazak u 1. HNL.

Rezultati by SofaScore