Za liječenje Mile Rončević prikupljeno 26 milijuna kuna

0
0
Foto: Marin Rončević (Facebook)

Prikupljeno je više od 26 milijuna kuna za liječenje dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, koja se u Rijeci liječi od rijetkog oblika leukemije. Hrvatska se ujedinila u namjeri da se prikupi 3 milijuna dolara, koliko je potrebno za daljnje liječenje djevojčice u SAD-u.

“Na mom računu je 22.940.381 kunu, na deviznom računu imamo 57.645eura, 441,96 dolara, i brojnih drugih valuta, rekao je Rončević, dodavši da tome treba pridodati još iznos prikupljen u Zakladi Nora Šitum.

Nas sad čeka užasno velika bitka, gdje god se ona vodila, rekao je Rončević.

Ono što se desilo za spas male Mile bio je moment koji je promijenio svijest cijelog naroda. Ovo se pretvorilo u jedan nadnacionalni projekt, rekao je na početku konferencije za medije otac malene Mile, Marin Rončević.

Nitko nije imao pojma u što će se ovo pretvoriti, rekao je Rončević.

Postojala je mogućnost da ona neće biti uključena u eksperimentalno liječenje, ali oni su zbog pritiska javnosti i profesora Dragana Primorca bili prisiljeni da je uzmu na liječenje, rekao je Rončević, zahvalivši se i profesoru Ivanu Đikiću, koji je također lobirao za liječenje djevojčice.

Za slučaj da se stvarno ne uspije iskomunicirati najbolja moguća odluka iz Philadelphije, napravili smo odmah opciju gdje postoji eksperimentalna studija u Švicarskoj, koji u ovom trenutku provode kliničku studiju i koji će do kraja dana nama ponuditi odgovor koji nam možda nudi B varijantu, rekao je Rončević.

Đana Atanasovska rekla je da je na račun Zaklade Nora Šitum pristiglo 3.538.400 kuna i taj iznos iz minute u minutu raste.

Podsjetimo, stanje sredstava skupljenih za pomoć Mili, kao i uputstva kako možete sami pomoći, pogledajte na stranici www.lifeformila.com

Dan uoči odlaska obitelji u Ameriku, Milini majka i otac žele iskoristili su priliku i zahvalili se javnosti i medijima koji su im pomogli u prikupljanju sredstava za Milino liječenje.

Milina majka Sanja Matijević Rončević za N1 je rekla:

“Ovakav odaziv, krenulo je preko apela supruge Marinovog bratića, odaziv je bio takav da smo zaprepašteni. Dali smo milijune izjava. Ne idu mi na živce novinari, vidim da je to zaista pozitivna energija, usmjerena prema zajedničkom cilju. Dobro je da se ljudi vole, otvore srca, ne samo prema Mili i nama, prema svima. Da se otvore, da se vole, da zaborave sitničavosti i da se ujedinimo ka pozitivi i životu”.