Mila velikim pljeskom ispraćena u Ameriku

0
0
Foto: Snimka zaslona

Roditelji djevojčice Mile Rončević, čija je borba za život kćeri ujedinila cijelu Hrvatsku, dobili su od američke bolnice plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju. Krenuli su u Philadelphiju u utorak ujutro.

Obitelj Rončević jutros je iz Rijeke krenula put zagrebačkog aerodroma, otkud u 9 sati lete za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children’s Hospital of Philadelphia.

Prilikom dolaska u zagrebačku Zračnu luku dočekana je velikim pljeskom okupljenih.

“Hvala vam svima, hvala svima, ne znam što reći. Idemo u nove bitke, vidite je, tu je, spremna je za dalje”, kazao je Milin otac Marin Rončević na zagrebačkom aerodromu.

Nakon 9 sati, avion s Milom i njezinim roditeljima poletio je za Frankfurt, otkud nastavljaju put u Philadelphiju.

Roditelji Mile Rončević sinoć su, podsjetimo, dobili potvrdu iz Children’s Hospital of Philadelphia da će Milu u utorak primiti na liječenje u tu bolnicu, kao i plan liječenja. Kako je rekla Milina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 milijuna dolara.

Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni nešto iza 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

Iz minute u minutu, iz sata u sat, i dalje se prikuplja novac za malenu Milu Rončević. Neslužbene informacije govore da je prikupljeno preko 34 milijuna kuna, što je gotovo duplo više od potrebnih 18 milijuna za liječenje.

Idemo dalje i nadamo se najboljem, kazali su jučer roditelji, piše N1.