Među ranjivim su modelima i oni najpopularniji – Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai te Ford Focus.

Glavni je problem što za ranjivost takva sustava proizvođači znaju već godinama, no samo su vrhunski (i najskuplji) modeli dobili bolju zaštitu.

Proizvođači su priznali da znaju za ranjivost sustava te “rade na njegovu jačanju”, ali zasad su rješenja koja su preporučili svojim korisnicima, pa… “zanimljiva”.

Tako je Merceds za starije modele omogućio isključivanje “beskontaktnog otključavanja” dvostrukim pritiskom na dugme za zaključavanje na ključu.

Vozači Mazde mogu besplatno kontaktirati korisničku podršku i zatražiti isključenje sustava. Isto mogu napraviti i vlasnici Peugeota.

No, “najbolje” rješenje ponudili su iz Forda, koji su vlasnicima savjetovali da ključ automobila drže u metalnoj kutijici kako bi se smanjio rizik od presretanja signala ili krađe.

Čak je i Teslin Model S imao problem s otključavanjem bez ključa, no nakon što su belgijski istraživači tvrtki javili kako hakeri mogu ukrasti automobil, problem je riješen ažuriranjem softvera.

Iz grupe “Which?” savjetuju pak da vlasnici drže “beskontaktne ključeve” što dalje od automobila, kad su kod kuće ili na poslu, kako ne bi nehotice otključali vrata i tako kradljivcima dodatno olakšali posao.