Otkriven trojac koji je postavio sajlu u šumi kraj Rijeke. Poginuo je motociklist

0

Riječko Općinsko državno odvjetništvo završilo je istragu prošlogodišnje pogibije 21-godišnjeg motociklista Doriana Semiona Valentićana šumskom putu kod Lukeža, gdje je mladić izgubio život zbog postavljene sajle.

Kobnog je dana Dorian sa svojim prijateljem, kao što su to često znali raditi, vozio motocikl po šumi. Na šumskom putu ispred njih se ispriječila sajla razvučena između dva stabla. Prijatelj je, navodno, žicu na vrijeme vidio i uspio se sagnuti, no Dorian je, na žalost, nije uspio izbjeći. Uslijedila je tragedija kakva se ne pamti, Dorian je, na žalost, podlegao teškim ozljedama.

Iz odvjetništva su naveli kako su zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti podigli optužnicu protiv trojice muškaraca u dobi od 57, 61 i 67 godina.

Tereti ih se da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva.“Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 10. studenog, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1960., 1964. i 1954.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 3. i 4. u svezi članka 215. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

Mladić je poginuo na mjestu nesreće, imao je samo 21 godinu

Uslijed opisanog postupanja trojice okrivljenika je 9. kolovoza 2020. oko 20 sati došlo do smrtnog stradavanja oštećenika koji je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozljede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće”, stoji u priopćenju DORH-a.

Dorian Semion Valentić imao je samo 21 godinu  kad je poginuo je lani u kolovozu oko 20 sati u šumskom predjelu naselja Lopača u Jelenju kod Rijeke.

Policija je tada objavila kako je “mladić stradao tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja. Liječnička pomoć pružena mu je na mjestu događaja, ali je, na žalost, preminuo”.

Da je netko postavio sajlu na šumski put kojim se voze motociklisti navelo je više dobro upućenih komentatora na društvenim mrežama.

“To je ubojstvo, a ne nesreća. Proklet bio psihopat koji je to napravio”, ogorčen je jedan Riječanin.

“Bio sam tamo dva puta po noći, dva puta ujutro. Išao sam pogasiti lampione preko noći, da se šuma ne zapali… Predivno mjesto, ptice pjevaju, dolje žubori potok… U sedmom mjesecu je proslavio rođendan, napunio je 21… Postajao je pravi mladić, počeo se brinuti za sebe, postajati odgovoran… Uzeli su mi sina” ispričao je za Jutarnji list u danima nakon tragedije Damir Valentić, Dorianov otac.

Trojici okrivljenika prijeti do osam godina zatvora.

Anita M: /Foto: Facebook