Ova društvena mreža plaća korisnicima objave i lajkove

Što kažete na ovo?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Postoji društvena mreža, prilično slična Facebooku, koja korisnicima plaća svaki komentar, objavu i lajk. U moru društvenih mreža za jednu takvu, priznajte, još niste čuli.

U pitanju je (kripto)društvena mreža Minds, koja nije novost (postoji od 2015.) i ima svega oko milijun korisnika. Facebook ih, za usporedbu, ima 2 milijarde.

Na Minds mreži objavljujete fotografije ili statuse, komentirate tuđe takve objave ili naprosto komunicirate s prijateljima. Prilično poznat koncept. Ipak, kad god tko komentira vašu objavu, Minds vas nagradi “tokenom”.

Te tokene ne možete zamijeniti baš za stvarni novac (ne još, ali pokušavaju to promijeniti), no možete ih koristiti na samoj mreži, bilo plaćajući oglas koji će se prikazivati ostalim korisnicima ili plaćajući korisniku da podijeli vašu objavu svojim prijateljima.

Na Facebooku oglašivači mogu birati kome će se pojedini oglas prikazivati, no na Mindsu toga nema. Platite li svoj oglas, on će se prikazivati na zidu tisuću nasumično odabranih za svaki potrošeni token. Uvijek je vidljivo tko plaća promociju. To je jedan od razloga zašto su ponosni u Mindsu na svoju otvorenost i decentralizaciju.

Prošlog mjeseca su počeli testirati pretvaranja tokena u kriptovalutu temeljenu na Ethereumu. Ubuduće će korisnici tokene pretvarati u neku od kriptovaluta ili konkretan novac.

Koncept koji Minds promiče, plaćanje ljudima za vrijeme i podatke, sve je više privlačan korisnicima na drugim društvenim mrežama.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img