Foto: Pixabay

Svibanj će vrlo brzo proći, a s njim će lagano i proljeće zaći za našim leđima. Ljeto samo što nije tu, a to znači da dolaze puno topliji i zahtjevniji radni dani. Svi znamo kako nam se “ne da” kada je rad ljeti u pitanju, zato će neki od nas ove godine imati priliku spojiti nekoliko odličnih neradnih vikenda.

Jedinstvena prilika za to već je u lipnju kada imamo tri neradna dana i to praktički jedan za drugim. Pravi majstori spajanja produženih odmora već zadovoljno trljaju ruke jer, oni najuspješniji mogli bi spojiti pravi “mini godišnji” .

Sve započinje u 20. lipnja, odnosno četvrtak, kada obilježavamo blagdan Tijelova. Nakon toga već u subotu 22. lipnja slijedi novi praznik Dan antifašističke borbe. Samo tri dana nakon, odnosno u utorak 25. lipnja, dolazi Dan državnosti. Oni najvještiji mogli bi već u lipnju spojiti sve od četvrtka do utorka i tako “ukrasti” šest neradnih dana.

A sljedeća prilika za produljeni vikend čeka nas već u kolovozu. U ponedjeljak 5. kolovoza obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja, odnosno VRO Oluja, pa bi se i tada moglo spojiti tri dana odmora.

Ljeto će završiti s još jednom mogućnošću duljeg vikend odmora. Blagdan Velike Gospe, koji se obilježava 15. kolovoza, ove godine pada na četvrtak, te se i tada mogu nanizati četiri slobodna dana.