13 C
Split

Postavljena prva pametna klupa u Dugopolju

Ovo je prvi korak u realizaciji projekta besplatnog interneta na području cijele općine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Da općina Dugopolje ide u korak s tehnološkim trendovima svjedoči i novo pametno rješenje. Danas je postavljena prva pametna klupa na području općine.

U suradnji sa tvrtkom Include, mladog solinskog poduzetnika Ivana Mrvoša, Dugopolje je postalo bogatije za ovu fantastičnu inovaciju. Nova klupa postavljena je na Trgu Domovinske zahvalnosti u centru mjesta. Općina je odabrala najpopularniji Steora model.

Ovo je prvi korak u realizaciji projekta besplatnog interneta na području cijele općine. Sredstva za postavu pametne klupe u potpunosti je osigurala Općina, a vrijednost projekta je 20 tisuća kuna.

Steora je pametna klupa nove generacije, koja koristi solarnu energiju za napajanje i rad. Prikupljenu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, pa ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi.

Ova klupa ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima, pogotovo u slučaju da vanjska temperatura prijeđe 30ºC.

Klupa ima ugrađeno i ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uvjetima. S njime osvjetljava prostor u krugu od 2 metra, omogućujući korištenje bez obzira na vanjske izvore osvjetljenja.

Opremljena je samostalno razvijenim uređajima za bežično punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije. Također, ima dva pametna USB priključka s izlaznom snagom od 10W, koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja. U blizini klupe dostupan je superbrzi 4G Internet.

Na sumnjamo kako će mogućnosti koje pruža ova pametna klupa naići na pozitivne reakcije kako gostiju tako i mještana općine. Njezin značaj će se najbolje vidjeti u nadolazećim ljetnim mjesecima.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img