Foto: Facebook

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u petak da će ove godine Kolonu sjećanja prevoditi pripadnici HOS-a i poručio “svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a” da ne trebaju dolaziti 18. studenoga na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.
Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“[25. KOLONA SJEĆANJA POD SLOGANOM „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU]

Ove godine održava se 25. Kolona sjećanja, a ovogodišnje obilježavanje se odvija pod sloganom „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU“.

Posljednje su to riječi dragovoljca i heroja Domovinskog rata, pripadnika HOS-a Jean-Michel Nicoliera.

Uz hrvatske branitelje te članove obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara Kolonu sjećanja predvodit će i pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar.

Vukovar neće biti mjesto gdje će se omalovažavati vrijednosti Domovinskog rata kao ni uloga bilo koje hrvatske ratne postrojbe koja je branila Vukovar, bilo kojeg branitelja ili civila koji se žrtvovao za našu slobodu.

Sve koji se ne slažu s vrijednostima Domovinskog rata, sve koji nam žele određivati koje vrijednosti trebamo poštivati kao i one koji pokušavaju manipulirati HOS-om; sve koji će možda doći u odori HOS-a i „mjeriti kukuruz“, sve političare i članove političkih stranaka, veleposlanike, suce, državne odvjetnike, policajce ili pak novinare koji imaju nešto protiv HOS-a ili bilo koje obrambene postrojbe iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata molim da ne dolaze u Vukovar – jer, dolazite u grad u kojem jedna od ulica nosi naziv „dragovoljaca HOS-a“, hodate Kolonom sjećanja preko mosta koji nosi naziv po pripadniku HOS-a Jeanu-Michel Nicolieru, kročite kolonom čiji slogan su njegove posljednje riječi te naposljetku, dio ste Kolone sjećanja na branitelje i civile stradale u Vukovaru, a nju ove godine predvode branitelji među kojima su pripadnici HOS-a.

I ove godine cijela Hrvatska i hrvatska dijaspora hodat će tragovima stopa ljudi koje neizmjerno poštujemo.

To su naše vrijednosti i naša povijest.” – napisao je Penava na Facebooku