Penava zbog brze vožnje ostao bez vozačke dozvole. Evo kako je prošao Pupovac za sličan prekršaj!

  0
  foto: snimka zaslona
  Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ostao je bez vozačke dozvole koju je oduzela  policija

  Informaciju da je ostao bez vozačke dozvole potvrdio je sam Penava, rekavši kako se to dogodilo na području Požeško–slavonske županije. 

  “Išao sam na sastanak na koji sam kasnio. Puno obaveza na puno strana, tako da sam vozio malo brže, zbog čega me je zaustavila policija. Mislim da je ograničenje bilo 50 km/h, a da sam ja vozio 90 km/h. Nemam ja tu što puno reći jer zakoni moraju važiti za sve. Vozio sam brže, prekršio sam zakon i kažnjen sam. Sve uredno”, rekao je Penava za Večernji list.

  Dodaje kako mu je izrečena novčana kazna i oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca, ali i da se žalio na tu odluku, tako da je na kraju bez vozačke dozvole ostao na dva mjeseca. Taj rok istječe sredinom ovoga mjeseca, kada će Penava ponovno moći sjesti za upravljač vozila.

  Podsjećamo na sličnu situaciju kada je Milorad Pupovac zastupnik srpke nacionalne manjine u lipnju 2022. oko 14 sati u Tušiloviću upravljao volkswagenom i kretao se državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine uređajem Gatso utvrđeno prekoračenje.

  “U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h, dakle kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene”, istaknula je prekršajna sutkinja,

  Pupovac se tada branio kako vozi “već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom”.

  “Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta”, branio se saborski zastupnik.

  Sutkinja ga je kaznila s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan te je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.