Petak na moru donosi sunčano vrijeme, u unutrašnjosti oblake i kišu

0
1
Foto: Pixabay

Jutra na kopnu od danas više neće biti svježa kao jučer. Uz to, i petak će na moru donijeti dosta sunca, dok će u unutrašnjosti uz više oblaka mjestimice biti kiše.

U polju srednjeg tlaka do naših će kopnenih krajeva stići određena količina vlažnog zraka, što je povezano s ovom toplom frontom koja će se premjestiti glavninom sjevernije od nas.

Na srednjem Jadranu – prvo bura, potom zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak uz većinom malo, samo mjestimice umjereno valovito more. Prevladavat će pritom sunčano, a uglavnom u Zagori uz mjestimice jači razvoj oblaka može biti pljuska s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura bit će kao i na krajnjem jugu Hrvatske, između 27 i 30 stupnjeva. Petak će i ondje obilovati suncem, uz malu vjerojatnost za pljuskove i to uglavnom u dolini Neretve te u Konavlima. A puhat će sjeverozapadni i zapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar, samo u noći i ujutro slaba i umjerena bura.

Sutra nerijetko kiša te mjestimični pljuskovi, osobito u Lici i Gorskome kotaru te u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice izraženiji. Od nedjelje i dalje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te još uvijek nestabilno pa ponegdje treba računati na pojavu pljuskova.

Temperatura zraka bez veće promjene, kao i na moru, gdje će biti dosta sunca sljedećih dana, a uglavnom se u subotu očekuje mjestimična kiša te lokalne nevere koje mogu donijeti i veću količinu oborine. Nakon juga u subotu zapuhat će bura koja će u nedjelju biti jaka s olujnim udarima. (HRT)