Danas započinje Ultra festival na Parku mladeži, evo kako će funkcionirati promet

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Tijekom petka, subote i nedjelje ( 12/13., 13/14. i 14/15. srpnja)  u Splitu, na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži održat će se javno okupljanje pod nazivom Ultra Europe 2019.

U utorak, 16. srpnja javno okupljanje se nastavlja održavati na otoku Hvaru, Grad Hvar, u prostoru hotela Amfora.

Ovisno o intenzitetu pješačkog prometa u zoni javnog okupljanja u Splitu, policijski službenici će po potrebi privremeno ograničiti kretanja vozila, i to u:

  • dijelu ulice Hrvatske mornarice (od ulice Domovinskog rata do ulice Ante Starčevića)
  • ulici Put Brodarice
  • ulici Mike Tripala
  • kod raskrižja ulice Mike Tripala i ulice Velimira Terzića.

O potrebi privremenog zatvaranja prometnica izvijestiti ćemo javnost. Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima.

PUSD savjetuje građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje prometnicama u užoj zoni stadiona. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, mole se građani za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz alternativne pravce kretanja u slučaju  blokade prometa.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno se ukazuje građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, PUSD savjetuje posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Policija obavještava građane kako će policija, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon održavanja javnih okupljanja vršiti snimanje na mjestima javnih okupljanja i prilaznim pravcima.

PUSD moli građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na mjestima javnih okupljanja.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img