Plenković o Indexu: Očekujem da će dežurni moralizatori i dušebrižnici reagirati na govor mržnje

0
Foto: screenshot/index

ANDREJ PLENKOVIĆ u Zadru je dao izjavu povodom posjeta Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Između ostalog, novinari su ga pitali i za pitanje koje je danas bilo postavljeno na naslovnici Indexa u pop-upu: “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!”. Ponuđeni odgovori bili su: “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”.

Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys koji ne želi HDZ-ovce.

Premijer je to nazvao govorom mržnje.

“Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta šutnje traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagirati. 

Osvrnuo se i na izjavu Peđe Grbina da je Plenković nositelj diskriminacije u Hrvatskoj.

“Ne znam, ja sam vidio samo kratko taj naslov. Nisam shvatio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu, Je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke. Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos”, rekao je Plenković.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here