21/06/21

Vanđelić potvrđen za ravnatelja Fonda: “U roku od tri mjeseca moraju se vidjeti uklanjanja zgrada, početak obnove, početak izgradnje obiteljskih kuća”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministar Darko Horvat obratio se novinarima nakon sjednice vijeća na kojoj je za ravnatelja Fonda potvrđen Damir Vanđelić.

“Slijedom svih analiza pristigle dokumentacije i slijedom intervjua koje smo obavili sa svim kandidatima, u Upravnom vijeću predložili smo gospodina Vanđelića za ravnatelja Fonda za obnovu. Jednoglasnom odlukom gospodin Vanđelić je na to mjesto i potvrđen. Ja mu želim puno sreće, uspjeha. Čestitka na hrabrosti i ulasku u jedan takav zahtjevan posao”, rekao je Horvat.

Potom se obratio i Damir Vanđelić.

“Zahvaljujem se gospodinu Horvatu i Upravnom vijeću na jednoglasnom izboru. Mislim da je to odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onog što smo počeli raditi. Smatram da je potres danas zaista najbitnija tema koju imamo u državi – najzahtjevnija i financijski najveća. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove koju je napravio Centar za potresna istraživanja – 97 milijardi kuna samo za Zagreb. Za ove naknadne potrese procjene se tek rade i zato smatram da je najvažnije ono čega sam se i primio. Da to upogonimo i da krenemo. I to na ponaj način koji je efikasan, na način koji je transparentan i na način koji će pokazati da se može putem dinamičkog sustava javne nabave i drugih mjera napraviti to na jedan antikoruptivan način”, rekao je Vanđelić.

Upitan o tome hoće li se možda kandidirati kao nezavisni kandidat na lokalnim izborima, rekao je: “Ja za nezavisnu listu ne znam, svašta se spominjalo. Ono što mogu reći, rekao sam 3. veljače na konferenciji, dotad sam promišljao bi li se angažirao kao gradonačelnik Zagreba koji bi prvenstveno bio kandidat HDZ-a, a zatim eventualno i nekih drugih stranaka koje bi to podržale. 3. veljače sam rekao da smatram da je ovo teži zadatak,odgovorniji i da sam ja zapravo prikladniji za ovaj zadatak kojeg sam se i primio.”

Proces obnove je, tvrdi Vanđelić, započeo.

“Naši tenderi su već vani i oni su međunarodni. Sad ima preko 500 zahtjevqa građana koji se nalaze u Ministarstvu. Ministarstvo nam je izdalo 242 rješenja za novčanu isplatu koja smo mi isplatili. Dobili smo u zadnjih par dana i 25 zahtjeva za privremeno stambeno zbrinjavanje i mi se zapravo počinjemo s tim baviti.

Smatram da se u roku od tri mjeseca moraju već vidjeti uklanjanja zgrada, početak obnove, početak izgradnje obiteljskih kuća. Naravno, to neće biti tisuće, jer to je nemoguće. Budući da sada imamo 500 zahtjeva, od kojih je 200 zahtjeva za obnovu, a ostali za novčanu naknadu. Ne možemo očekivati tisuće obnova kad nema ni zahtjeva građana ovog trenutka”, kazao je Vanđelić, javlja N1.

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img