Monday, September 20, 2021
HomePremium SadržajPLENKOVIĆ: “Pozdrav ‘Za dom spremni’ i sada već nedopušten, to nitko ne...

PLENKOVIĆ: “Pozdrav ‘Za dom spremni’ i sada već nedopušten, to nitko ne dovodi u pitanje”

U središnjici HDZ-a u 17 sati održala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, nakon koje je premijer dao izjavu.

Plenković kaže da se tema pozdrava “Za dom spremni” pokušava ispolitizirati, kako kaže, mahom od aktera s lijevog političkog spektra, što smatra neprihvatljivim, piše N1.

“Pozdrav je i sada već nedopušten, to nitko ne dovodi u pitanje. Poluincident u Kninu policija je prijavila i stvar je na sudu. Na sudovima je da donesu svoje odluke.

Ta tema je, što se mene tiče, vrlo jasna. A treba li ići u Kazneni zakon ili ne, kao što znate to je izvorna inicijativa gospodina Krausa, a manje drugih zastupnika. Mi ćemo o tome razgovarati, ali i sada je nedopušteno.

Vidimo da ima dokoličara koji promišljaju što to kome znači. To je nedopušteno sada, sankcionira se i sudovi trebaju donositi odluke.

”Na pitanje bi li primio Miroslava Škoru u stranku da zatraži upisnicu, odgovorio je: “Politiku HDZ-a i stava prema drugim strankama i potencijalnim partnerima donosi vodstvo stranke. To što se zbiva u drugim strankama su njihovi problemi i teme.

Danima se provlači nijednim argumentom poduprta teza da nevidljiva ruka HDZ-a radi kuršlus u DP-u. Mislim da su oni demonstrirali o čemu je tu riječ.

Mogu samo reći da je jedini njegov pravi poltički element koji će ostati taj da je Zoran Milanović predsjednik danas. To je njegova ostavština.”

Foto: screenshot

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments