Pogled iz Osijeka na derbi OSIJEK -HAJDUK: Susret sa Splićanima uvijek ima epitet derbija, tako će biti i u subote u 15 sati u Gradskom vrtu.

0

Susret sa Splićanima uvijek ima epitet derbija, tako će biti i predstojeće subote od 15 sati u Gradskom vrtu.

Seriju od tri uzastopna nastupa na domaćem terenu zaključujemo u subotu, utakmicom protiv Hajduka koja je na rasporedu od 15 sati.

Svakako je to derbi 20. kola, kao i uvijek kada se međusobno sastaju ove dvije momčadi u HNL-u, neovisno o trenutnom plasmanu na ljestvici jer svakome se može dogoditi slabija sezona i veći bodovni zaostatak za vodećima.
U toj su situaciji sada Splićani koji su puno toga do sada propustili, mijenjajući pritom i trenere, ali se nisu uspjevali stabilizirati. No, nitko ne može reći da Bijeli nemaju momčad i unutar nje pojedince s ne baš malim igračkim rejtingom.
Naprotiv. Nedavno su protiv Dinama odigrali vrlo dobro, unatoč porazu kojega su doživjeli u Maksimiru, pokazavši da baš i nije riječ o nedostatku kvalitete kako bi aktualni poredak u prvenstvu mogao sugerirati.

Proširen krug kandidata za sastav

Kako god, u Gradskom vrtu se već duže vrijeme najviše razmišlja o nama samima. Svaka čast svakome, no Osijek je toliko već puta pokazao svoje mogućnosti i snagu u koju se i dalje uzdamo. Bez obzira tko nam dolazio ili komu idemo u goste.
Ponovno smo u pozitivnoj seriji, a posebno je upečatljiv domaći pobjednički niz koji traje još od dolaska Bjelice za kormilo Bijelo-plavih. U odnosu na sastav koji je započeo ogled sa Slaven Belupom sigurno neće biti „požutjelog“ Ercega, no širinu izbora za udarnu postavu nudi povratak MierezaJurčevića, vrlo vjerojatno i Silve. Šteta što Topčagić ne konkurira, budući da problemi s leđima nisu baš lako i brzo prolazna stvar, pa ne smije biti mjesta nikakvom riziku. Konkurencija se u svakom slučaju bitno zaoštrila i to praktički na svim pozicijama, tako da će biti zanimljivo sačekati trenerovu odluku koga će od prve minute poslati na travnjak – stoji u najavi utakmice na  stranicama NK OSIJEK

dp/foto:nk hajduk