Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Nenad Melvan komentirao je prekid potrage za pomorcima koji su nestali nakon potonuća Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. U međuvremenu je pokrenuta i peticija.

“U ovom slučaju potragu svakako treba produžiti na neko dodatno vrijeme. Činjenica je da tri splavi nisu pronađene, da se u tim splavima može preživjeti jedan dulji vremenski period i da nada još uvijek postoji.

Mislim da bi period od nekih dodatnih desetak dana trebalo ostvariti, bez obzira na troškove, bez obzira na probleme koje iziskuje. Nada sigurno još postoji, ne samo u obitelji. Ta nada realno još može postojati dok postoji neki postotak šanse, treba nastaviti potragu.

Svi brodovi koji plove tim područjem, što uključuje i ribarske brodove, bit će obaviješteni o činjenici da je potraga još uvijek u tijeku i da moraju obratiti pozornost na more, stalno motriti i tražiti te ljude. Mi očekujemo malo veći opseg, da se zrakoplovstvo uključi, da se područje nastavi istraživati zrakoplovima jer je riječ o ogromnom području koje je veličine kao dvije do tri Republike Hrvatske”, kazao je Nenad Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, piše N1.

Pokrenuta peticija

“Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti”, objavljeno je u Facebook grupi na kojoj je peticija podijeljena.

Zasad broji gotovo tri i pol tisuća potpisa.

Peticiju možete potpisati OVDJE.