Vrijeme promjenljivo, vjetrovito, relativno svježe

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Osim temperature zraka niže od prosječne za početak listopada, osjećaju svježine u ponedjeljak će pridonijeti i često umjeren, gdjegod i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu još jača bura, na udare na mnogim lokalitetima i olujna, podno Velebita vjerojatno i orkanska. Uz prolazno više oblaka moguća je i gdjekoja kišna kap, uglavnom u zapadnim krajevima.

Na Dan neovisnosti oblaci će pak biti vrlo rijetka pojava, a i vjetar će oslabjeti pa će se na kopnu povećati vjerojatnost mjestimičnog slabog mraza pri tlu.

Već u srijedu ponovno vjetrovitije, i to zbog jugozapadnjaka, na Jadranu većinom juga, pri čemu će biti osjetno toplije nego u utorak, ali i oblačnije, uz sve češću kišu, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom – najizraženijih potkraj srijede i tijekom četvrtka.

Naoblačenje i kiša vjerojatno će biti samo prolazni i kratkotrajni jer se u nastavku tjedna znatno povećava vjerojatnost stabilnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, uz najvišu temperaturu zraka od petka u većini krajeva između 20 i 25 °C… Listopad kakav mnogi imaju rad…

Ponedjeljak: promjenljivo, vjetrovito, relativno svježe, većinom suho

Vjetrovito će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, posebice u drugom dijelu dana kada će bura biti vrlo jaka, ponegdje i olujna. Uz promjenljivu naoblaku bit će i sunčanih razdoblja pa će najviša dnevna temperatura zraka većinom biti samo malo niža od nedjeljne.

Na krajnjem jugu Hrvatske prijepodne umjerena, a poslijepodne i jaka bura s mjestimice olujnim udarima pa će more biti umjereno valovito. Uz sunčana razdoblja najviša dnevna temperatura zraka bit će od 21 do 23 °C.”

U utorak sunčanije, uz slabiju buru, na kopnu ponegdje mraz, pa u srijedu južina…

U  utorak će bura na Jadranu sasvim oslabjeti, a iako će biti sunčano, bit će većinom i malo manje toplo nego u ponedjeljak. No s jakim jugom koje će zapuhati u srijedu ponovno toplije i oblačnije. Mjestimice će biti i kiše, posebice na širem riječkom području i na krajnjem jugu, a još češća, lokalno i izraženija bit će u noći na četvrtak i u četvrtak prijepodne, kada će jugo zamijeniti sjeverozapadni i sjeverni vjetar, potom i bura – prvo na sjevernom i srednjem Jadranu, od petka i na južnom. Kraj tjedna vrlo vjerojatno donosi sunčanije vrijeme, no za potvrdu još pratite prognoze idućih dana.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img