13 C
Split

PRESUDA: Pola milijuna kuna kazne za snimanje i neovlaštenu distribuciju sadržaja!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Snimka na kojoj jedan Vinkovčanin prilikom ulaska u trgovinu dezinficira ruke pa se onda krsti kao da ulazi u crkvu, obišla je društvene mreže, no zbog iste, tvrtka koja je bila zadužena za video nadzor, dobila je kaznu od pola milijuna kuna. Tereti ih se naime da su prekršili prava čovjeka koji je nakon objave postao žrtva izrugivanja.

Ovo je druga ovakva kazna izrečena otkako je na snagu stupio GDPR, no stručnjaci ističu, osobni podaci se krše, a nitko o tome ne vodi računa.

Odvjetnica Dijana Kladar, za RTL Danas je rekla kako pak država najčešće krši ta prava. Točnije, to čine ministarstva i tijela javne uprave jer ona su zadužena za izdavanje informacija.

Dotaknula se i cijepljenja pa rekla kako bi recimo upitno bilo isticanje da se cijepila nečija mama. Govori dalje kako se pravila krše i na društvenim mrežama. Tamo se naime objavljuju ugovori o djelu koji pokazuju “gdje je neki vijećnik nešto odradio”.

“Potrošači moraju biti svjesni da to mogu i moraju prijaviti, ali i da imaju pravo na naknadu štete”, zaključuje Kladar.

dp/

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img