POLICAJAC IZ POREČA UDALJEN S DUŽNOSTI: Odbijao je pokazati covid potvrdu

0
Anton Ramljak, porečki policajac koji je udaljen iz službe jer je odbijao pokazati covid potvrdu (Foto: NovaTV/Dnevnik.hr screenshot)

Porečki policajac Anton Ramljak udaljen je iz službe – naime, on je odbio pokazati covid potvrdu, te je u izjavi za Novu TV,  još u srijedu rekao da je testiranje “njegova osobna sloboda i izbor”.

“Policijski službenik je udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji iz nekoliko razloga, između ostalog i zbog istupa u javnost bez suglasnosti koja je propisana zakonskim propisom.

Protiv njega slijedi disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti”, potvrdila je za Glas Istre glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Kako neslužbeno doznajemo, policajac nije udaljen iz službe zbog covid potvrde ili nedolaska na posao, već zbog izjava i ponašanja koji štete ugledu policije. Radi se o spornom videu koji je objavljen u četvrtak na Facebook stranici Porečke žalbe, koji je snimio Ramljak, no netko drugi je objavio sam video. Također, sporne su još neke Ramljakove objave na društvenim mrežama.

Između ostalog, udaljen je i zbog medijskog istupa.

“Prihvaćam sve posljedice od strane svog poslodavca, ali imam ja pravna sredstva s kojima ću se boriti”, rekao je Ramljak za Dnevnik.hr, koji ni u petak nije predočio COVID potvrdu. Ramljaku se u znak podrške ispred porečke policijske postaje pridružila i nekolicina građana.

Iz Sindikata policije kažu da trebaju jasnije upute.

“U svakom slučaju kod nas u Zakonu o policiji dva dana nedolaska na posao neopravdano je lakša povreda, 3 do 4 teža, a 5 otkaz”, rekao je Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here