Foto: Screenshot YouTube

Policijski kapetan s 32 godine službe u policiji Oklahoma Cityja je na plaćenom administrativnom dopustu nakon što je uhićen zbog vožnje pod nedozvoljenim utjecajem alkokola. Snimka incidenta s kamere na tijelu policajca pokazuje video kapetana kako ga moli da isključi kameru kako bi mogli privatno razgovarati.

Policajac Christopher Skinner zaustavio je kapetana Jamesa Frencha zbog prebrze vožnje i naglih promjena traka. Skinner je napisao da mu je dah smrdio na alkohol, da su mu oči suzile, a govor mu je bio nerazgovijetan. Na pitanje je li pio ili nije, French je odgovorio: “Ja sam kapetan u policijskoj postaji”.

Nakon što je Skinner ponovio pitanje, French pokazuje prema svojim prsima i dva puta šapće “isključi kameru” prije nego što Skinner jasno kaže “Neću isključiti kameru.” French potvrđuje da je kapetan odjela istraga policajčeve policijske stanice i nastavlja moliti Skinnera da isključi svoj ‘bodycam‘.

“Hoćeš li, molim te, razgovarati sa mnom? Možete ga isključiti i nakon toga uključiti”, nastavlja.

No video pokazuje da Skinner jasno odgovara: “Razumijem to gospodine… Ja sam narednik i položio sam prisegu da ću poštivati zakon. Bez obzira na to, nikoga ne favoriziram. Nije me briga jeste li razbojnik ili predsjednik SAD-a”. Nakon uhićenja, podaci pokazuju da je French izašao iz zatvora kasnije tog jutra. Dok je sada na dopustu, istraga se nastavlja.

“Čim smo dobili obavijest o incidentu, stavili smo ga na administrativni dopust uz plaću”, rekao je šef OKCPD-a Wade Gourley za OKCFox25. “Mi radimo ono što se zove ročište prije odlučivanja da bismo zatim tu osobu stavili na dopust bez plaće, jer opet je to kaznena stvar. Dakle, možemo ga staviti na dopust bez plaće, ali postoji proces kroz koji moramo proći da to učinimo”.

Što se tiče toga hoće li se policajac Skinner suočiti s gnjevom svojih kolega koji bi ga mogli prozvati “drukerom”, čini se da mu načelnik Gourley čuva leđa. “Policajac je postupio po mom mišljenju vrlo profesionalno. Što se tiče toga kako je policajac reagirao, učinio je točno što je trebao”, rekao je Gourley, prenosi Sport klub.