23/06/21

Policija i USKOK upali na zagrebački Trgovački sud, uhićen sudac Kovačić: Stečajne dužnike oštetili za 30 milijuna kuna

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Državno odvjetništvo objavilo je da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba koje se sumnjiči da su malverzacijama u više stečajnih postupaka prale novac – javlja Dnevnik.hr

Kako doznajemo riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima u Sisku, a istragom su obuhvaćena i dva stečajna upravitelja. USKOK suca tereti za je malverzacije radio u periodu od 2009. do 2020.

“USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo”, objavio je USKOK.

Državno sudbeno vijeće potvrdilo nam je da je, nevezano za ovaj slučaj, protiv Kovačića pokrenut stegovni postupak zbog neurednog obavljanja dužnosti. Kovačić je sam bio tražio razrješenje i to mu je vijeće odobrilo, no danas mu je skinut sudački imunitet.

Iz tužiteljstva nadodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Sumnja se da su stečajni dužnici oštećeni za 30 milijuna kuna.

Među osumnjičenima su i Branko Petanjek, koji je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, te njegova supruga Iva Petanjek, također dugogodišnja stečajna upraviteljica, neslužbeno doznaje Telegram.

dp/foto:Googlestreetwiew

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img