Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiHrvatskaPolicija prijavila načelnika Borova zbog objave u kojoj tvrdi da je Oluja...

Policija prijavila načelnika Borova zbog objave u kojoj tvrdi da je Oluja zločin

Načelnik Borova Zoran Baćanović na Facebooku je nedavno objavio fotografiju s jednog od srpskih obilježavanja Oluje, a koja prikazuje kolonu ljudi koja drži transparent “Oluja – zločin koji još traje”.

Policija je u srijedu objavila kako su, “temeljem javno dostupnih objava, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja”.

Tereti se za kršenje dva zakona

“Objavom takvog sadržaja sumnja se da je osumnjičeni 43- godišnjak ispunio elemente protupravnih ponašanja opisanih u članku 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je Policijska uprava vukovarsko-srijemska nadležnom sudu protiv njega podnijela optužni prijedlog”, navodi se u priopćenju vukovarsko-srijemske policije.

O svemu utvrđenom Policijska uprava vukovarsko-srijemska podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje se u priopćenju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments