Policija upozorava: Dobijete li ovakav poziv – ne nasjedajte!

0
Foto: Pixabay

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske stiglo je upozorenje građanima da postoje slučajevi prijevare telefonom u kojima se pozivatelji predstavljaju kao zaposlenici veleposlanstava neke države i traže pomoć za člana obitelji žrtve.

“Želimo upozoriti građane na oblik prijevare u kojem nepoznata osoba, predstavljajući se kao uposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države, traži pomoć za člana obitelji žrtve kako bi ostavrila protupravnu imovinsku korist. Ako građani dobiju takav poziv, preporučujemo da odmah stupe u kontakt s osobom koja navodno traži pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija prije uplaćivanja novca te kako ne bi postali žrtve prijevare“, upozorava PU dubrovačko-neretvanska.

Za jedan takav slučaj prevare sumnjiči se 24-godišnji državljanin Velike Britanije. Policija s Korčule utvrdila je da je sredinom ožujka ženska osoba iz SAD-a nazvala 72-godišnju ženu i predstavivši se kao predstavnica konzulata, zatražila da se uplati novac za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njezine tete koja živi u Australiji.