U odnosu na organizirani doček igrača Hrvatske nogometne reprezentacije na splitskoj Rivi, PUSD obavještava građane da će se danas od 14:00 sati do završetka javnog okupljanja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama:

  • od kružnog toka prema Obali kneza Branimira,
  • od kružnog toka na Zapadnoj obali (križanje Trumbićeve obale i Brajevića prilaza) prema Rivi
  • od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici ( osim autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s posebnim dozvolama

Na spomenutim lokacijama biti će postavljena privremena prometna signalizacija, pa policija moli građane da poštuju smjernice i upute policijskih službenika na terenu. S obzirom na mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja savjetuju građane da prometuju kroz marjanski tunel samo ukoliko je to nužno.

Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa prema centru grada, iz policije mole građane za dodatno strpljenje, te da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika koji će na nadzirati stanje i intenzitet u prometa, te ukoliko bude potrebno isti preusmjeravati.

Policijski službenici će vršiti snimanje prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.