Foto: Vučić /Instagram
Srpski predsjednik nalazi se u New Yorku gdje sudjeluje u radu UN-ove skupštine, a njegove objave na društvenim mrežama neke su podsjetile na legendarnog Borata...

Visoki tip u odijelu, onako čudnih pokreta, stiže u SAD. Tamo na ulicama zaustavlja ljude, maše im i podiže palčeve, usput ‘brljajući’ nešto na nekom čudnom jeziku.

To je radnja originalnog Borata.

Visoki tip u odijelu, onako čudnih pokreta, stiže u SAD. Tamo na ulicama zaustavlja ljude, maše im i podiže palčeve, usput ‘brljajući’ nešto na nekom čudnom jeziku.

To je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić u New Yorku.

U filmu iz 2006. Kazakhstan šalje svojeg novinara preko bare kako bi naučio kako funkcioniraju stvari u Americi i onda prenio to znanje svojim ljudima. I Vučić je, čini se, u sličnoj misiji.

– U brzoj šetnji do zgrade UN naučio sam nove stvari o individualnom treningu za košarkaše. Nevjerojatna je njihova ljubaznost, iako im je trening prekinuo neki stranac – napisao je Vučić uz fotografije s košarkaškog terena. 

Doto: Vučić/Instagram

Košarku Vučić voli. I nema milosti prema protivnicima. Čak i djeci ‘lijepi’ banane. 

– Kazakhstan je veličanstvena zemlja, ali ima neke svoje ekonomske probleme – govori Borat u filmu Amerikancima predstavljajući svoju zemlju. 

A Vučić je na svojem Instagram profilu, gdje se naziva ‘Budućnost Srbije’, objavio više desetaka fotografija iz SAD-a. Većinom su s ‘važnih’ sastanaka, na kojima je vjerojatno sugovornicima objašnjavao da je Srbija veličanstvena zemlja, ali kako ima nekih ekonomskih problema.

Imaju obojica i svoju zemlju ‘protivnika’. Za Borata je to Uzbekistan, za Vučića Kosovo.

– Izuzetno je težak period, ali imam jednu lijepu vijest za građane Srbije – dobio sam još jednu notu o povlačenju priznanja tzv. Kosova, tako da i u tom smislu jačamo pozicije i nastavljamo da se borimo – napisao je uz jednu od fotki. 

Stoga i ne čudi toliko da je dio korisnika društvenih mreža zadnjih dana srpskog predsjednika usporedio s legendarnim likom Sasche Barona Cohena

A i obojica vole iz odijela prijeći u sportsku odjeću, piše 24sata.

Ivica R.