Iz zarobljeništva je oslobođeno 215 branitelja Ukrajine: 200 boraca za Putinova prijatelja Medvedčuka. 

0
Foto: Twitter

U sklopu razmjene s ruskim okupatorima ukrainci su uspjeli osloboditi 215 branitelja, uključujući 10 stranaca. U Rusiju su vraćeni Putinov kum Viktor Medvedčuk i 55 ruskih okupatorskih vojnika.

Među oslobođenima su graničari, policajci, mornari, narodni gardisti, carinici, civili. 

Konkretno, Denys Prokopenko “Radis”, Serhii Volynskyi “Volyn”, Svyatoslav Palamar, Denys Shlega, Oleg Khomenko – zapovjednici iz “Azovstala” – oni su već na sigurnom.  Prema ukrainskim informacijama, rezultat je to osobnih dogovora predsjednika Ukrajine i predsjednika Turske Erdogana.

Konkretno, 5 ukrajinskih zapovjednika nalazi se u Turskoj pod Erdoganovim osobnim jamstvima zaštite i sigurnosti.

JAKO JE BITAN VLADIMIRU PUTINU!

Viktor Medvedčuk (67) je političar i bogati ukrajinski poduzetnik koji slovi za osobu blisku ruskom predsjedniku. Sredinom travnja Medvedčuk je zarobljen u Ukrajini pošto je od početka ofenzive Kremlja krajem veljače bio u bijegu.

Medvedčuk je od svibnja 2021. u kućnom pritvoru nakon optužbe za “veleizdaju” i za “pokušaj pljačke prirodnih bogatstava Krima”, ukrajinskog poluotoka koji je Rusija anektirala 2014.

Bjeloruski nezavisni medij u egzilu Poljskoj Nexta objavio je na Twitteru da je Medvedčuk razmijenjen za zarobljene vojnike ukrajinske bojne Azov.