Foto: HRT

Epizoda “Potjere” na kakvu nismo navikli. Iako je lovkinja Morana Zibar izbacila sva četiri igrača, u završnoj potjeri nije se baš proslavila. Naime, Morana nije znala odgovore na čak sedam pitanja.

Prema pravilima emisije, kada se izbace svi kandidati, treba se odabrati jedan koji će ih predstavljati i boriti se protiv lovca u završnoj potjeri. Ekipa je izabrala Antonija koji zaigrao protiv Morane.

Antonio je u prvoj minuti osvojio čak 38.500 kuna, a zatim je izabrao višu ponudu od 138.500 kuna. Zibar ga je stigla, baš kao i druge natjecatelje. Antonio je u završnoj potjeri imao samo šest koraka prednosti, no Morana ga nije uspjela stići. Ekipa je tako na kraju osvojila 35 tisuća kuna.

Morana u završnoj potjeri nije znala odgovore na čak sedam pitanja, a točno je odgovorila na samo njih pet.

“Ako je druga potencija kvadrat, što je treća potencija?”, bilo je prvo pitanje na koje Morana nije znala odgovoriti.  Antonio je znao da je točan odgovor kub.

Nakon toga krivo je odgovorila i koji je vulkan nastao urušavanjem vulkana Some. Mislila je kako se radi o Etni, a natjecatelj je znao da je u pitanju Vezuv.

“Kojem je crkvenom redu veliki knez Zahumlja darovao cijeli otok Mljet?”, bilo je treće pitanje na koje je Morana odgovorila franjevcima, a točan odgovor glasi benediktinci.

Morana je pogrešno odgovorila i na pitanje koje je glasilo “Koji glumac igra naslovnu ulogu u filmu ‘Spašavanje vojnika Ryana?”. Radilo se o Mattu Damonu, a ona je navela Toma Hanksa, koji u tom filmu igra glavnu, a ne naslovnu ulogu. 

“U terarijima se uzgajaju male kopnene…?” Trebalo je odgovoriti životinje, a Morana je rekla zmije.

Nije bilo sreće ni na šestom pitanju. “Tko je zbog neprimjerenog ponašanja kažnjen uoči borbe protiv Listona?” Zibar je mislila da se radi o Tysonu, a odgovor je bio Ali.

Loš niz zaključila je krivim odgovorom na pitanje: “Oblik kojeg geometrijskog tijela opisuje os Zemljine vrtnje?”. Odgovorila je elipsa umjesto stožac.

Morana je nakon neuspješne večeri priznala da nije imala sreće s pitanjima.

– Čestitam! Ovo je užasno bizarna emisija! Da, sramota velika! Ljudi smo, kako vas nisu pogađala pitanja, tako nisu ni mene. Sve je nekako bilo bizarno. Evo vidite, a neki govore o predvidljivosti Potjere. Zar se ovo moglo namjestiti?, kazala je na kraju Morana Zibar i dodala da će biti bolja.

Antonio je rekao kako žali što nije osvojio veći iznos, ali zadovoljan je s konačnim ishodom.