PRESLAGIVANJE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI: Vladajuću većinu čine: HDZ-SDSS-SU-HSP-HSP AS i REFORMISTI

0
Foto: Zadarska županija

Umjesto dosadašnjeg predsjednika zadarske Županijske skupštine Antonija Vučetića, jednog od trojice vijećnika s liste Kristijana Kapovića, koji je na početku jutrošnje sjednice Županijske skupštine podnio neopozivu ostavku, novi predsjednik Županijske skupštine je dr. Zoran Šikić.

Šikić je vijećnik iz redova HDZ-a čiji je izbor za predsjednika Skupštine osiguran glasovima Nenada Klarića iz HSP-AS, Rajke Rađenović iz SDSS-a i nezavisnog načelnika Općine Stankovci Željka Perice.

Ostavkom Vučetića, podsjetimo, HDZ je, kako se i nagađalo, ostao bez većine u Skupštini, no ona je vrlo brzo ponovno osigurana uz pomoć tri navedena vijećnika, odnosno glasova za izbor HDZ-ovog novoizabranog predsjednika Skupštine dr. Zorana Šikića, javlja Zadarski list.

Prilikom izglasavanja, prvi je istupio Ante Rubeša iz Akcije mladih rekavši kako je on protiv izbora Šikića za predsjednika i da on predlaže Rajku Rađenović kad je već njena ruka donijela većinu HDZ-u. 

Na to se nadovezao i Marko Pupić Bakrač koji je rekao kako je karakter HDZ-a da kradu, lažu i trguju. 

– SDSS-ova je politika ogavna, a kad im se to kaže onda viču da su napadnuti jer su Srbi. SDSS radi upravo protiv interesa Srba u Hrvatskoj! Sram Vas bilo gospođo Rađenović! – vikao je Pupić Bakrač. 

Nakon izbora Šikića za predsjednik, vijećnici Akcije mladih su bučno i demonstrativno napustili sjednicu.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here