PRETUČEN ROBERT VALDEC: ‘Ovo je upozorenje jer je muž ruske novinarke’, tvrdi njegova supruga

0

U Hrvatskoj su nepoznate osobe pretukle novinara Roberta Valdeca, muža ruske novinarke Darije Aslamove koja je o incidentu izvijestila na svom Telegram profilu.Tvrdi, često mu prijete zbog ‘žene Ruskinje’ i nazivaju ga ruskim agentom.

Kako navodi Aslamova, nisu ga došli ubiti već zastrašiti

“Ovo je bilo upozorenje. Rusofobija u Europi je prevršila svaku mjeru. Ovo je jednostavno fašizam”, navela je novinarka koja tvrdi da su najmanje dva neidentificirana muškarca nekoliko puta njezinog supruga snažno udarila u lice, nakon čega su pobjegli.

Jutro su novinari portala Dnevno razgovarali s Valdecom koji je potvrdio da se incident dogodio prekjučer oko pet sati ujutro.

“Kucali su na vrata, ja sam otvorio i od tada mi je sve u mraku. Nadam se da je to pogreška jer živim u ruralnoj sredini, možda se netko pod gasom po noći uplašio više nego ja. Tu su inače u tijeku berbe, možda se netko zabunio, kucao na krivu kuću. Nadam se da je tako”, rekao nam je kratko. Kaže, policiji nije ništa prijavljivao niti to namjerava.

Pitali smo ga kako komentira tvrdnje supruge da je napad povezan s rusofobijom. Kaže nam, iskreno se nada da je zaista riječ o nekoj greški, no napominje:

“Imao sam svakakvih prijetnji. Ona puno više i puno ozbiljnije, a meni su svašta pisali, a primao sam i pozive s jako neobičnih brojeva kojima nisam mogao ući u trag”, rekao nam je i ponovio da o motivu napada može samo spekulirati.

Foto: Screenshot / Telegram / Aslamova