HSP ZAGREB: RADIKALI IZ MOŽEMO&COMPANI, ŽELE IZBRISATI DR. ANTU STARČEVIĆA U ZAGREBU.

0
Foto Privatni album
Možemo  i koalicijski partneri u Zagrebu, točnije  MO "Dr Ante Starčević" žele promijeniti ime i izbrisati ga iz povijesti ovog mjesnog odbora  i preimenovati u njima podobnije ime  ALAKSANDAR VOLTA. S tim u svezi se očitovao HSP Gradga zagreba u priopćenju objavljenom na Facebook stranici koje  prenosimo u cijelosti:

RADIKALI IZ MOŽEMO&COMPANI, ŽELE IZBRISATI DR. ANTU STARČEVIĆA U ZAGREBU.

Drugovi, pored svih komunalnih problema građana, Vi bi micali našega Antu – Oca Domovine.

Na zakazanoj sjednici VMO “Dr. Ante Starčević” u Gradskoj četvrti Trešnjevka -sjever, koja bi se trebala održati dana 15. 09. kao prva točka Dnevnog reda vladajuća većina iz grupacije Možemo, stavila je “Prijedlog zaključka o promjeni imena Mjesnog odbora”, koji već 25 godina nosi naziv Dr. Ante Starčević.

Sada predlažu, da se umjesto jedne od najvećih povijesnih ličnosti u Hrvata, Mjesni Odbor zove Alessandar Volta, bez znanja i suglasnosti većine sugrađana, koji bi to trebali u demokratskom duhu, na javnoj tribini potvrditi. Ali, daleko su drugovi od demokracije, jer u glavi im je još ostao totalitarni, komunistički sklop mišljenja i vladanja.

Ako im ovo prođe, što je iduće na redu? Možda promjena imena Studentskog Doma Dr. Ante Starčević ili možda na kraju uspiju promjeniti i Trg Dr. Ante Starčevića, sve je moguće, jer su nama pravašima već odavno oduzeli i naš Starčevićev Dom u Zagrebu.

Ova vladajuća klika oko Možemo, umjesto da rješava nagomilane komunalne i druge probleme svojih sugrađana, te im tako podiže standard i kvalitetu života, svaku priliku koriste za ideološko razračunavanje i nametanje svojih lijevih, komunističkih vrijednosti, koje nisu po volji većini hrvatskog naroda, a naročito nama pravašima. Njima smetaju branitelji, Domovinski rat, pa su pokušali i brisali murale sa domoljubnom ratnom tematikom, smetaju im obitelji sa više djece, a sada im smeta ikona i svetinja hrvatskog naroda, naš Otac Domovine, veliki i jedinstveni dr. Ante Starčević, kome iduće godine, mi pravaši slavimo jubilarnih 200 godina od njegova rođenja.

S toga, GV HSP-a Grada Zagreba, ovim putem traži od odgovornih iz Možemo, da preispitaju svoju Odluku, da je povuku sa Dnevnog reda, da nas nepotrebno ne provociraju i ponižavaju, jer mi pravaši znamo dugo spavati i čekati, ali jednom kada se probudimo i ustanemo “znamo biti “jako živahni i nezgodni”, što se mnogima neće svidjeti.

S obzirom da živimo u demokraciji, na sljedećim izborima ćemo se masovno odazvati, izići i u suradnji sa drugima sličnoga svjetonazora, pobjediti te “crvene aveti prošlosti” i odmah promjeniti sva imena, trgova, ulica, ustanova, koja nose nazive propale, poražene i nazadne lijeve, komunističke ideologije, te živjeti u sadašnjosti, a ne u surovoj i sivoj prošlosti” – stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik GO Zagreb, Ivan Iličić.

Ivica R.