Kako medije koristiti u obiteljima s djecom, kako to uravnotežiti s drugim aktivnostima, zašto je važno obratiti pozornost na dobne oznake na filmovima i televizijskim programima te na videoigrama, kako mediji mogu podržati učenje i slobodne aktivnosti, što djeca trebaju znati da bi mogla sigurno koristiti internet, društvene mreže i mobilne aplikacije, kako razvijati kritičku medijsku pismenost

Svim ovim pitanjima bavi se knjižica za roditelje i skrbnike “Djeca i mediji”, koju su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku izdali povodom Dana medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 21. travnja 2018. Publikacija je prevedena i prilagođena prema izvornoj publikaciji “Children and Media”, u izdanju finskog Nacionalnog audiovizualnog instituta (KAVI).

Kako stoji u uvodu, “knjižica pruža pogled u medije kao sastavni dio obiteljskog života te propituje medijske sadržaje koje djeca prate i njihovo značenje u svakodnevnom životu. Pojedina poglavlja sadrže korisne savjete o tome kako u svojoj obitelji možete razgovarati o medijima i tražiti najbolje načine da vaša obitelj sigurno uživa u medijima. Tu su i poveznice na kojima možete pronaći dodatne informacije.”

Preuzmite elektroničko izdanje knjižice “Djeca i mediji”