HomeVijestiHrvatskaPripuz poslao priopćenje Tomaševiću: Da vam olakšam izbjegavanje suradnje...

Pripuz poslao priopćenje Tomaševiću: Da vam olakšam izbjegavanje suradnje…

C.I.O.S. grupa u vlasništvu Petra Pripuza poslala je priopćenje u kojem se osvrće na postupke javne nabave u gradu. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Trgovačko društvo CE-ZA-R svoju je ponudu na otvorenom postupku javne nabave dostavilo s cjelokupnom traženom dokumentacijom, a u kojem je na istom bila treća najnepovoljnija za grupu „glomazni otpad“. Iako je na istom natječaju u druge dvije grupe ponuda bila najpovoljnija, tvrtka CE-ZA-R d.o.o nije se žalila na Odluku Grada Zagreba o poništenju natječaja.

Što se tiče odluke Državne komisije, koja je predmet Vašeg interesa, a na poticaj i današnje izjave gradonačelnika Grada Zagreba g. Tomislava Tomaševića, želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom – ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum.

Nastavno na ranija obećanja koja je u izbornoj kampanji davao g. Tomašević, želimo skrenuti pozornost da očekujemo kao tvrtka koja na području Zagreba djeluje, ali i građani, među koje se s našim zaposlenicima ubrajamo, dobiju najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene, a sve uz pridržavanje pozitivnih zakonskih propisa.

“Izostaje najkvalitetnija usluga”

Nadalje, prema medijskim napisima evidentno je da na području grada najkvalitetnija usluga izostaje, a u upitnost dolazi i povoljnost cijene jer „cjepkanje“, odnosno podjela cjelokupne nabave na manje segmente (npr. privremenog skladištenja, prijevoza, drobljenja i ponovnog prijevoza) te na više gospodarskih subjekata – pitanje je za neke druge institucije koje bi trebale provjeriti je li takav način postupanja u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi ili se želi pogodovati nekim drugim društvima.

Unatoč inovativnom rješenju s dvije drobilice, koje je ljetos gradonačelnik javnosti predstavio kao rješenje problema glomaznog otpada te novootkrivenom bogatstvu koje se u tom glomaznom otpadu nalazi u vidu 50% vrijednih sirovina, a za što građani Zagreba do tada nisu niti znali, za pohvaliti je doprinos Gradske uprave i gradonačelnika Tomaševića koji „nesebično daruju“ glomazni otpad s vrijednim sirovinama razrušenoj Banovini i koji se svakodnevno odvozi kamionima u Sisak.

Što se tiče postupka koji se odnosi na biootpad, postupak provjere je, kako kažu u Gradu u tijeku te ćemo više moći komentirati nakon zaprimanja povratnih informacija koje se na postupak odnose.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments