HomeVijestiHrvatskaObilježena 30. obljetnica obrane i Dan općine Nuštar

Obilježena 30. obljetnica obrane i Dan općine Nuštar

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, misom zadušnicom i polaganjem vijenaca podno spomenika hrvatskim braniteljima u Nuštru, nedaleko od Vinkovaca, obilježena je 30. obljetnica obrane i Dan općine .

U obrani Nuštra poginula su 94 hrvatska branitelja, oko 280 je ranjeno, dok je 56 Nuštaraca izgubilo život u Domovinskom ratu.
Njima u spomen brojna državna i druga izaslanstva položila su vijence i upalila svijeće.

Među njima je bio i općinski načelnik Hrvoje Drinovac. “To su dani ponosa, tuge i slave. Imali smo dva okupirana naselja: Marince i Cerić. Neprijatelj nije uspio osvojiti Nuštar, branitelji su ga obrani kroz sva tri napada, a mještani su se vratili i nastavili normalno živjeti.”

U Narodnoj knjižnici i čitaonici svetog Benedikta otvorena je izložba knjiga “Domovinski rat”. “Zastupljene su knjige domaćih autora, od Drage Vištice, Mirka Adžage, Ilije Jularića, Nikice Mihaljevića, dio je dokumentarnog sadržaja a dio su romani s ratnom tematikom u kojima se spominje obrana općine Nuštar,” istaknula je voditeljica, Martina Vignjević.

Nuštar se izgradio, podigao se kao Fenix iz pepela i živimo lijepo, istaknuo je načelnik Drinovac, te je naglasio da planova ima. “Prioritet je dvorac. Upali smo u strateški projekt Vukovarsko – srijemske županije sa 105 milijuna kuna, ishodili smo građevinsku dozvolu, čekamo sad javni otvoreni poziv za nuštarski dvorac.

Ne vjerujem da će to biti ove, ali tijekom iduće godine će se poziv ostvariti i idemo u rekonstrukciju. Završili smo regionalni vodovod za Marince, u izgradnji nam je vodosprema i u izradi smo projektne dokumentacije za višenamjensku dvoranu koju Nuštar, na žalost, nema”, naglasio je Hrvoje Drinovac.


Čestitajući Dan općine, načelnik je mještanima poručio da ostanu jedinstveni jer samo zajedno mogu nešto napraviti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments