Priveden Marko Francišković, nije jedini, policija ih tereti za poticanje terorizma

0
Foto: Snimka zaslona

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području pet policijskih uprava – zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske – provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam. 

Radi se o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte.

Ovim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije.

Tijekom petka i narednih dana provodit će se dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme važnih za ovo istraživanje.  

Mediji pišu da je riječ o jednom od govornika na prosvjedima protiv Covid potvrda u Zagrebu i Šibeniku Marku Franciškoviću te Natku Kovačeviću, teoretičari zavjere.

‘Imat ćemo priliku ponoviti Zagreb’

Podsjetimo, prije nekoliko dana na središnjem šibenskom trgu nezadovoljni građani okupili su se kao i svaku večer otkako su uvedene Covid potvrde. Prosvjedovali su prije nekoliko dana ispred zgrade gradske uprave i lokotom su zaključali vrata zbog čega je protiv 59-godišnjaka podnijet prekršajni prijedlog.

“Imat ćemo još jednu priliku ponoviti Zagreb. Još jednu, drugu nećemo imati. U pravo vrijeme bit ćete obaviješteni. Do tada djelujte na ovom virtualnom području. Budite uporni, pametni, mudri, da znate izložiti ideje, koncepte u virtualnom prostoru koji je još slobodan. I ta platforma se zatvara. Nemamo još puno vremena. S naše strane bit će bez prolijevanja krvi, ali ova druga strana je spremna na sve. Ako oni krenu, uzvratit ćemo još deset puta više”, rekao je Marko Francišković koji je okupljenima poručio da ga ostavke predsjednika Republike Zorana Milanovića te predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ne zanimaju. 

“Tražim njihovo suđenje i odgovornost za sve zločine i za izdaju hrvatskog naroda. Ako bog da, to ćemo gledati, to će Hrvatska televizija direktno prenositi. Dat ćemo im priliku da iznesu svoju obranu, neće biti nikakvog iživljavanja, nikakvog linča, nikakvog nasilja. To nismo mi, to nije po božjim odredbama. Prema ratnim zarobljenicima i najgorem neprijatelju mora se odnositi sukladno božjim zakonima i humanosti u nama ljudima. Dati mu hranu, brinuti se o njemu, dati da iznese obranu i onda ga pravično suditi do kraja”, rekao je Francišković, javlja portal Direktno

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here