Propovijed: 3. Uskrsna nedjelja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

|PROPOVIJED: don Ivan Ćubelić, župnik

Uskrsli Gospodin traži od Petra novo svjedočanstvo. Ne više o tome vjeruje li mu, nego kolika je njegova ljubav prema Kristu. Pred nazočnima je trebao posvjedočiti da ga ljubi više nego ostali… Gospodine, tebi je sve poznato, ti znaš da te volim. Na tom svjedočanstvu ljubavi temelji se Petrovo poslanje da se u ime Isusovo brine za ostale apostole, za učenike, za Crkvu…. A to je izazov: trajno blistati sve većom ljubavlju za Krista, koja nadilazi svaku drugu ljubav. Bez tako jake ljubavi nitko nije apostol i pastir živog stada, nego postaje trgovac nekretninama. Bez prave ljubavi za Krista, ne polaže se vlastiti život za povjereno stado!

Ta ljubav na koju smo svi pozvani, mnogo je više od lijepih osjećaja, uključuje naše bližnje kao žrtvu, križ, zadatak i put koji često ne bismo sami izabrali … ali ga vjerno slijedimo jer znamo da je On s nama, izvor svjetla i snage u nošenju svakoga križa ljubavi.

To je mreža naše ljubavi za ribolov na koji nas upućuje uskrsli Gospodin. On je gospodar ulova, riba i ribara. Bez njega ne možemo ništa … ako Gospodin kuće ne gradi i grada ne brani uzalud se muče graditelji i čuvari. Vjerom naslonjeni na Krista, možemo sve u onome koji nam snagu daje.

Svaki je od nas dio Božje mreže po tome što smo svjedoci njegove ljubavi i bratskog milosrđa … u svim životnim okolnostima, kao pojedinci, bračni parovi, obitelji, župne zajednice…

Ljubav se ne zaustavlja samo na lijepim riječima. Traže se vidljiva djela dobrote … poput uskrslog Isusa koji za apostole priprema doručak na obali jezera, jelo koje će ih okupiti, okrijepiti i raspoložiti u zajedništvu ljubavi.

Mrežu međuljudskih odnosa – Internet – širimo svakog dana. Često bez zadovoljavajućeg uspjeha … jer nedostaje bitnog elementa – povjerenja! A Krist traži samo to, da mu vjerujemo i s povjerenjem u njegovu Riječ gradimo prijateljstva i službe, poslove i obveze, u obitelji i na poslu, u školi, na ulici, u Crkvi… Nije lako prepoznati Boga i njegovu volju u svakodnevnom životu. S vjerom nikad nismo na sigurno … uvijek novi izazovi.

Ni apostoli (koji su vidjeli njegovo lice i rane, čuli mu glas…) nisu sigurni u lik uskrslog Gospodina… svaki put novo iznenađenje i čuđenje: Gospodin je! Možda baš u tome i jest volja Božja… ne da uvijek gledamo njegov lik, isti i lako prepoznatljiv… možda se on namjerno skriva u svakomu koga susrećemo, a najčešće u potrebnima naše pažnje i ljubavi, dobrote i milosrđa. Kako reče sveti papa Ivan Pavao: Ljubav mi je sve objasnila, ljubav sve riješila – stoga obožavam tu Ljubav, ma gdje da prebiva.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img