Prosvjednici traže ostavku Vlade: “Došli smo na prosvjed protiv Plenkovića!”

  0
  Foto: Dugopolje.org

  Pokret “Slobodni zajedno” organizira prosvjed pod nazivom “Dajemo vam otkaz” na kojemu će zatražiti ostavku Vlade i prijevremene izbore. Prosvjednici se okupljaju pred središnjicom HDZ-a.

  ovod prosvjedu je afera u Ini, iz koje je malverzacijama u trgovini plinom izvučeno gotovo milijardu kuna, stoga organizatori ističu da više ne žele tolerirati ”sustavnu pljačku najvrjednijih državnih resursa”.

  Vlada mora otići zbog korupcije, smatraju prosvjednici, a vlast treba raspisati nove parlamentarne izbore u roku 90 dana, te sve referendume koje su proteklih godina potpisima zatražile građanske inicijative, prvenstveno referendum o promjeni izbornog zakona.

  Premijer Andrej Plenković ocijenio je uoči prosvjeda da iza njega stoji “ekipa antivaksera koja je organizirala prosvjede u vrijeme covid krize”, misleći na tzv. ”Festival slobode” koji je u dva navrata održan na Trgu bana Josipa Jelačića, u rujnu 2020. i 2021.godine.

  ”Svi koji tu kane participirati moraju dobro vidjeti tko su organizatori i u kakvom će se društvu naći”, napomenuo je Plenković.

  Tina Perić iz inicijative Slobodni zajedno poručila je pak da je “riječ antivakser medijski spin koji se koristi kako bi se dodatno podijelio hrvatski narod”.

  ”Građani moraju biti svjesni da se politike koje se provode na globalnoj razini također prelijevaju na hrvatski narod”, dodala je Perić.

  “Okupilo se nekoliko stotina ljudi na Trgu žrtava fašizma ispred HDZ-a. Sve poruke se svode na – dolje ova vlada i njena komunistička prošlost.”

  “Ako prosvjed uspije, neće biti incidenta. Ovdje smo radi svega”, rekao je jedan od prosvjednika.

  NAJČEŠĆE PORUKE PROSVJEDNIKA

  “Dosta nam je afera, dosta nam je komunističke vlade, dosta nam je umrežitih stanica i svega. Baš svih!”, rekla je jedna prosvjednica i dodala:

  “Nije nas briga za ideologiju, vjeru, tko se kome klanja, neka samo vole Hrvatsku i rade dobro za Hrvatsku. A ovi očigledno ne – neka odlaze.”

  “Mi smo došli na prosvjed protiv ‘kradezea’ i Plenkovića, to je jedini razlog zašto smo došli”, dodao je drugi prosvjednik.