Saturday, September 18, 2021
HomeNovacPrvi put se traži povrat EU novca, vinarija Galić mora vratiti 10...

Prvi put se traži povrat EU novca, vinarija Galić mora vratiti 10 milijuna kuna?!

Vinarija Galić u vlasništvu poduzetnika Josipa Galića iz Kutjeva mora vratiti 10 milijuna kuna iz Vinske omotnice koji su joj putem Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi dodijeljeni za podizanje nove, sedam milijuna eura vrijedne, zgrade vinarije u Kutjevu.

Jutarnji list javlja da je odluku donijela Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja ja temeljem preporuke Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) nedavno izdala odluku o poništenju odluke o odobrenju projekta i odluku o povratu sredstava isplaćene potpore u iznosu od 10.047.442,29 kuna.

U Vinariji Galić najavili su pokretanje pravne bitke jer odluku smatraju nezakonitom.

Iz Agencije kažu da je odluka donesena temeljem članka 33. stavak 2. Pravilnika o provedbi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. koji propisuje da će Agencija za plaćanja zatražiti povrat sredstava ako se utvrdi da je korisnik postupao protivno odredbama Pravilnika i pravilima korištenja sredstava za mjeru Ulaganja, odnosno u slučaju utvrđene nepravilnosti, piše Jutarnji.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments