Sunday, September 19, 2021
HomeVijestiDalmacijaPuljak i dogradonačelnici dobit će od Grada Splita 72.000 kuna za izbornu...

Puljak i dogradonačelnici dobit će od Grada Splita 72.000 kuna za izbornu promidžbu

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak potpisao je Zaključak o visini i isplati naknade troškova izborne promidžbe za izbor Gradonačelnika Grada Splita 2021. godine za prvi i drugi izborni krug.

Sukladno konačnim rezultatima izbora najveći novčani iznos dobit će Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, kao kandidati stranke CENTAR.

Za prvi izborni krug pripada im 60.000, a drugi 12.000 kuna, a što ukupno iznosi sedamdeset dvije tisuće kuna.Vice Mihanović i njegovi zamjenici Stipe Božić i Jelena Burazin, kao kandidati HDZ-a za prvi izborni krug dobivaju 51.973,71 kuna, za drugi 9.145,85, a što ukupno iznosi 61.119,56 kuna.

Željko Kerum i njegovi zamjenici Igor Stanišić i Saša Franjkić, kao kandidati HGS-a u prvom izbornom krugu će dobiti 33.469,71 kune. U drugi krug nisu ušli.

Upravni odjel za financijsko upravljanje i kontroling Grada Splita isplatit će im sredstva na njihove IBAN račune.

Kako stoji u Službenom glasniku Grada Splita, pravo na naknadu troškova izborne promidžbe za prvi krug izbora imaju kandidati koji su, u skladu s konačnim rezultatima izbora za gradonačelnika i njegove zamjenike dobili najmanje 10 posto važećih glasova birača od ukupnog broja birača koji su izašli na izbore.

Naknada se određuje razmjerno dobivenim glasovima, a visina naknade za najveći broj glasova kandidatu na izborima za prvi izborni krug iznosi 60.000 kuna.

Pravo na naknadu troškova izborne promidžbe za drugi krug izbora raspoređuje se između kandidata koji su ušli u drugi krug izbora razmjerno dobivenim glasovima, prema konačnim rezultatima izbora, a visina naknade za veći broj dobivenih glasova određuje se u iznosu od 20 posto od iznosa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments