Foto: snimka zaslona

Predsjednik odbora za branitelje HDZ-a Split, Miljenko Modrić, komentirao je na društvenim mrežama rezanje sredstava za branitelje.

‘Bliži se tužna obljetnica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i to bi trebalo biti vrijeme hrvatskog jedinstva i zahvalnosti žrtvama. Osim žrtava zahvalnost, dugujemo i braniteljima koji su ostali među nama i svi bi zajedno trebali dati doprinos u poboljšanju njihovog životnog standarda.

Nalazimo se u tjednu kada će se svi natjecati u iskazivanju počasti žrtvama i braniteljima Domovinskog rata, ali nažalost često iza tih riječi ne stoji ništa, a branitelji budu zaboravljeni već idućeg tjedna.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po prijedlogu rebalansa proračuna Grada Splita, braniteljima u Splitu se ne piše dobro jer je predloženo smanjenje predviđenih sredstava za čak 60% iz odsjeka za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama.

Stavka skrbi o braniteljima i njihovim obiteljima kroz jednokratne novčane pomoći reže se za 56 000€, a smanjena su i sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja za čak 346tis€.

Bitno da će se položiti vijenci i paliti svijeće uz prigodničarske poruke. Tužno’, napisao je.