(VIDEO/FOTO) U DUGOPOLJU ODRŽANA KOLONA SJEĆANJA U ČAST ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE

0
351
Foto: Dugopolje.org

U organizaciji udruge Torcida Dugopolje, u srijedu, 16.11.2023. održana je kolona sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Kolona je u 18,00 sati krenula od Balića duba  i završila na parkingu pored crkve u Dugopolju gdje su članovi Torcide napravili grafit za Vukovar. Tu su zapaliti svijeće, te se pomoliti za sve koji su položili život za Domovinu.
Pročitana je i priča o gradu poznatog vukovarskog novinara ubijenog na Ovčari Siniše Glavaševića.

Molitvu za sve poginule Vukovarce i Škabrnjane predvodio je don Ćubelić dugopoljski župnik, čije molitve i prigodne riječi ohrabrenja možete pogledati na videu niže.

Tradicionalno, kolona sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Dugopolju održava se dva dana ranije od vukovarske kolone sjećanja kako bi svi oni koji žele hodočastiti u Vukovar ili Škabrnju to mogli napraviti i osobno, a također i sudjelovati na ovoj koloni u Dugopolju

Za svaku je pohvalu upornost, volja i želja DUGOPOLJSKE TORCIDE da na ovako lijep i dostojanstven način obilježi dane stradanja Vukovara, Škabrnje, …

Nadamo se da će idućih godina njihovom pozivu se odazvati još puno više Dugopoljki i Dugopoljaca i da će ovaj događaj ući u općinski kalendar kako bi iduće i svake naredne godine bilo što veličanstvenije i masovnije.

HVALA TORCIDI!