Foto:screenshot

Pljušte reakcije na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da će vukovarsku kolonu predvoditi pripadnici HOS-a te da svi oni koji imaju nešto protiv HOS-a – ne dolaze na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

“Znamenja koja su povezana s pokretom koji je iza sebe ostavio historijsko zlo u obilježavanje toga grada je povreda pijeteta. Pretvaranje Dana sjećanja na žrtve Vukovara u predmet političke kampanje i nadmetanja također je povreda tog pijeteta”, izjavio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Poručio je da to ne znaju tumačiti drugačije nego kao razlog za ozbiljnu zabrinutost navevši da će premijeru i Vladi prepustiti da reagiraju i kažu što imaju reći oko toga. Smatra da je svima u interesu da komemoracija prođe u dostojanstvenoj atmosferi, da svatko tko želi može tamo doći te da nema ničega što bi moglo bilo koga povređivati ili vrijeđati.

Na novinarski upit odgovorio je da je razmišljao da će ove godine doći, a i dalje ostaje kod tog razmišljanja. Naveo je da su mislili da je ova godina prilika da budu i u Koloni sjećanja.

“Ni do sada se nisam rukovodio time što je netko rekao, da li negdje mi iz SDSS-a trebamo biti ili ne” kazao je te napomenuo da su dolazili i tamo gdje su čuli da nisu dobrodošli, tamo gdje je bilo najteže doći.