Putin ničim izazvan zgrabio uredski stol i potaknuo nova šuškanja, ali svi pričaju o izjavi zapovjednika Zolotova

0
Screenshot Twitter

Ruski diktator Vladimir Putin desnom je rukom čvrsto držao stol u svojem uredu za kojim je sjedio dok mu je direktor Nacionalne garde Ruske Federacije Viktor Zolotov mrtav hladan govorio kako Ukrajinci u okupiranim područjima Ukrajine “podržavaju” ruske vojnike koji su ih okupirali, piše Daily Mail.

Putin je stol za vrijeme sličnih sastanaka i prije znao zgrabiti kako mu se ruke ne tresle, navodno zato što boluje od Parkinsonove bolesti. Za stol se za vrijeme sastanka sa Zolotovim uglavnom primao desnom rukom, no u par ga je navrata zgrabio i lijevom. U jednom se trenutku čak i ugrizao za usnicu.

Po običaju, Zolotov je Putinu tijekom sastanka rekao što radi Nacionalna garda, vojna formacija koja nije dio Oružanih snaga Ruske Federacije, a koju je sam Putin osnovao 2016. godine. Čuvanje ruskih granica, nadziranje dostupnosti oružja, borba protiv terorizma i organiziranog kriminala, zaštita javnog reda i mira te čuvanje važnih državnih postrojenja glavne su zadaće Nacionalne garde.
Zolotov je tijekom svog izlaganja ustvrdio da su ukrajinski civili srdačno primili ruske vojnike koji su okupirali njihove gradove i sela. “Posebno želim naglasiti da osjećamo potporu žitelja oslobođenih područja”, rekao je Zolotov, koji je nekoć bio Putinov glavni tjelohranitelj. Kako piše Daily Mail, on uživa Putinovo povjerenje, za razliku od ministra obrane Sergeja Šojgua koji ga je naoko izgubio.

Zgrabio ga je bio i 26. srpnja kada se sastao s ravnateljem Ruske svemirske agencije Jurijem Borisovim.

Prema svemu sudeći, Putin je tijekom sastanka sa Šojguom koji se održao u travnju prvi puta čvrsto zgrabio svoj stol.

Oštrooki promatrači su odmah sugerirali da je to napravio kako mu se ruka ne bi tresla, odnosno kako bi se smirio.

Anita M.