Foto: Društvene mreže
Putin je u Kremlju razgovarao s predsjednikom Južnog Sudana, koji se pomokrio tijekom službene ceremonije prošle godine.

Pokušaj Rusije da se probije iz međunarodne izolacije pretvorio se u novu blamažu. Predsjednik Južnog Sudana Salvatore Kiir Mayardit došao je danas u Moskvu na razgovor s Putinom.

Društvene mreže odmah su se prisjetile da se prošle godine pomokrio baš na službenoj ceremoniji, što su ga uhvatile kamere uživo. Fragment videa objavio je Telegram kanal ” Ukrajina 36 5″. Snimka susreta izazvala je brojne šale na društvenim mrežama. Korisnici primjećuju da je Ruska Federacija nakon invazije na Ukrajinu pala na razinu država trećeg svijeta. Predsjednici i premijeri SAD-a, Francuske i Italije posjećuju Kijev. Danas je glavni tajnik NATO-a posjetio glavni grad Ukrajine.

U Moskvu dolaze političari iz zemalja trećeg svijeta. Primjetno je da predsjednik Južnog Sudana na sastanku s Putinom ne samo da nije skinuo svoj ekstravagantni crni šešir, nego nije ni pogledao šefa Kremlja.

Ruski bloger Anatolij Nesmijan  primijetio je da je pad razine ruskih međunarodnih kontakata šokantan, budući da je Moskva u manje od 10 godina prošla put degradacije od članice G8 do parohijskih pregovora s afričkim čelnicima najsiromašnijih zemalja u svijet. “Sve bi bilo u redu, ali Južni Sudan je zemlja u usporedbi s kojom čak i Venezuela ili Zimbabve izgledaju kao predvodnici globalnog rasta i divovi tehnološkog razvoja. Razina međunarodnih kontakata je, naravno, impresivna. Od predsjedanja G8 do susret sa Salvom Kiirom – jako je “, piše dialog.ua