HomeVijestiHrvatskaRADI LI SE O NAGODBI? Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj:...

RADI LI SE O NAGODBI? Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj: U proračun uplatio 45 milijuna kuna

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, koji je osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, podmirio je čitav dug prema Hrvatskoj.Potvrdilo je to Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je navelo kako je 44,5 milijuna kuna duga u državni proračun uplaćeno 21. srpnja dok je sedam i pol milijuna kuna naplaćeno nešto ranije, nakon što je s njegovom suprugom sklopljen sporazum o namirenju 28. lipnja ove godine.

Prenosimo cijelo priopćenje:

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu preuzelo je zastupanje Republike Hrvatske u postupcima radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018., te je Republika Hrvatska, u odnosu na imovinsku korist koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom, a koja je citiranom presudom utvrđena u iznosu od 52.037.435,73 kuna, sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopila Sporazum o namirenju. (22.7.2021.)

Potpisom navedenog Sporazuma supruga je pristupila dugu osuđenika s osnova imovinske koristi oduzete predsudom Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018.Republika Hrvatska je na temelju navedene presude do dana sklapanja Sporazuma, s osnova imovinske koristi koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom za koje je osuđen, naplatila iznos od 7.506.624,21 kuna slijedom čega se supruga Sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu osuđenika s navedenog osnova u iznosu 44.530.811,52 kuna, u roku od trideset dana od sklapanja Sporazuma. Navedeni iznos uplaćen je 21. srpnja 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments