23/06/21

Rekordna predsezona za našu županiju, jedna smo od najatraktivnijih destinacija

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Prema podacima iz sustava eVisitor u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom svibnja boravilo je 281.746 gostiju, što je za 24 posto bolji rezultat nego lani.

Predsezonski dio godine za Splitsko-dalmatinsku županiju protekao je u rekordnom povećanju broja dolazaka i noćenja. U svibnju je tako u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvareno 1,1 milijun noćenja čime je Srednja Dalmacija napravila veliki iskorak na putu prema cjelogodišnjem turizmu i pozicionirala se prema broju noćenja odmah nakon Istre.

Splitsko-dalmatinska županija već je u prvih pet mjeseci ove godine ugostila 512 tisuća gostiju koji su ostvarili 1,79 milijuna noćenja, čime se potvrđuje njezina atraktivnost u svim godišnjim dobima.

No, i svih pet prvih ovogodišnjih mjeseci u turističkom prometu su bili odlični u Srednjoj Dalmaciji.

U komercijalnom smještaju u tom je razdoblju bilo 475.128 dolazaka i 1.545.091 noćenja što je rast od 19 % u dolascima i 20 % u noćenjima.

U spomenutom razdoblju najveći broj dolazaka sa stranih tržišta ostvarili su Nijemci (55.196), turisti s tržišta Velike Britanije (35.717), turisti iz SAD (30.588), Francuske (27.663)i turisti iz BiH ( 26.428). Istovremeno najveći broj noćenja zabilježili su također Nijemci, turisti s tržiša Velike Britanije, turisti iz BiH i Francuzi, donosi DalmacijaNews.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img