Foto: Facebook

Nije dugo trebalo čekati na konkretne reakcije nakon sjednice Dinamove Skupštine. Podijeljeni su otkazi dvojici dugogodišnjih zaposlenika koji su držali stranu Zdravku Mamiću…

Legendarni igrač, trener i u zadnje vrijeme glavni skaut Dinama Marijan Vlak i skaut u klupskoj školi Jozo Bandić dobili su otkaze na račun toga što klub smatra da su nedolaskom na sjednicu u ponedjeljak ugroziti stabilnost poslovanja kluba.

“Na mail sam od Dinama dobio izvanredan otkaz. Jednostran, bez ikakvog obrazloženja. To je ono – partija ti sudi po kratkom postupku. Dobro da nema na raspolaganju i Goli otok. Potpisani su Vlatka Peras, predsjednica Uprave i Dario Šimić, što god je on tamo… Konsterniran sam. To mi je valjda nagrada za 20 godina rada u Dinamovom ‘rudniku’. Očito je bitno tko je kome dao glas, a nije bitno tko što radio i stvarao za klub. Važno je da su maske pale, a tko zna za što je to dobro”, za Sportske novosti je pojasnio Bandić.

Nastavio je:

“Prije godinu dana Tomislav Butina me maknuo s mjesta trenera juniora, navodno je razlog to što nisam bio prvak, a očito je malo dublji razlog. Imao sam potom, na papiru, funkciju skauta u školi. Međutim, nitko sa mnom godinu dana nije komunicirao niti rekao što da radim, hodao sam po stadionu, da ne budem prost, kao gluha svinja. To je tako završilo. No, iako mi je ugovor istekao u lipnju dali su mi novi koji sam potpisao s 1. srpnjem 2023. na dvije godine.”

Bandić je naglasio da neće tužiti Dinamo, već će početi tražiti drugi posao.

“Ostalo mi je samo boriti se da ostanem normalan. Imam 59 godina i troje djece, probat ću prespavati noć, dočekati novi dan i onda sjesti s obitelji. Svi su u šoku kad nakon 20 godina služenja završite gdje završite, nije lako. Ponosan sam na svoj rad u Dinamu za kojeg sam živio 24 sata dnevno, kroz moje ruke prošli su mnogi budući A reprezentativci, mogu me oni istjerati iz Dinama, ali Dinamo iz mene ne mogu nikada. Taj će grb uvijek biti u mojem srcu”, izjavio je Bandić za SN.

U klubu više nema ni još jednog skauta Dalibora Poldrugača, no njemu je ugovor istekao još u lipnju.