13 C
Split

Riječka bolnica najuspješnija u državi, splitska druga u jednom segmentu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

KBC Rijeka najuspješnija je bolnica u Hrvatskoj. Pokazali su to nedavno predstavljeni rezultati kontrole i vrednovanja kvalitete te uspješnosti rada koje je u 28 hrvatskih bolnica provela Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

Agencija je bolnice kontrolirala po tri parametra, odnosno dijagnoze – liječenje akutnog infarkta miokarda, moždanog udara i antimikrobne profilakse u kolorektalnoj kirurgiji, odnosno pridržavanje smjernica za davanje antibiotika pacijentima kod operacija na debelom crijevu.

Tako je po uspješnosti liječenja aktunog miokarda na prvom mjestu KBC Zagreb, a slijedi ga KBC Split. Na trećem mjestu je Županijska bolnica Čakovec, a na četvrtom KB Merkur iz Zagreba. Na petom mjestu je Opća županijska bolnica vukovar i bolnica Hrvatskih branitelja.

Što se tiče moždanog udara, najusješnija u liječenju je Opća bolnica Šibensko-kninske županije, dok je druga KBC Sestre milosrdnice. Na trećem mjestu je KBC Zagreb, a na četvrtom KB Sveti duh. Peta po liječenju moždanog udara je Opća županijska bolnica Požega.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img