Riječka bolnica najuspješnija u državi, splitska druga u jednom segmentu

0
4

KBC Rijeka najuspješnija je bolnica u Hrvatskoj. Pokazali su to nedavno predstavljeni rezultati kontrole i vrednovanja kvalitete te uspješnosti rada koje je u 28 hrvatskih bolnica provela Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

Agencija je bolnice kontrolirala po tri parametra, odnosno dijagnoze – liječenje akutnog infarkta miokarda, moždanog udara i antimikrobne profilakse u kolorektalnoj kirurgiji, odnosno pridržavanje smjernica za davanje antibiotika pacijentima kod operacija na debelom crijevu.

Tako je po uspješnosti liječenja aktunog miokarda na prvom mjestu KBC Zagreb, a slijedi ga KBC Split. Na trećem mjestu je Županijska bolnica Čakovec, a na četvrtom KB Merkur iz Zagreba. Na petom mjestu je Opća županijska bolnica vukovar i bolnica Hrvatskih branitelja.

Što se tiče moždanog udara, najusješnija u liječenju je Opća bolnica Šibensko-kninske županije, dok je druga KBC Sestre milosrdnice. Na trećem mjestu je KBC Zagreb, a na četvrtom KB Sveti duh. Peta po liječenju moždanog udara je Opća županijska bolnica Požega.