Vrijeme većinom sunčano i relativno toplo, od srijede bura

Foto: HRT

Nakon nedjelje, koja je, očekivano, bila još toplija od subote, posebice na kopnu, gdje je temperatura zraka, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak, često bila oko 20 °C, što je za oko 10 °C više od prosjeka za ovaj dio studenoga, i u novome će se tjednu nastaviti većinom suhi i iznadprosječno topli dani, ali u drugom dijelu tjedna uz ipak nižu temperaturu, što će biti najava sve vjerojatnije hladnijeg i vjetrovitijeg vremena u posljednjem desetodnevlju mjeseca, u kojem će studeni barem djelomično opravdati svoje ime.

Ponedjeljak – većinom sunčano i relativno toplo

Juga će biti i na otvorenome moru srednjeg i južnog Jadrana u noći i ujutro. Drugdje vjetar uglavnom slab. Prevladavat će sunčano, ujutro u unutrašnjosti Dalmacije uz mjestimičnu maglu. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 22 °C, kao i temperatura mora, koje će biti mirno i malo valovito.

I u nastavku tjedna relativno toplo, ali od srijede, uz buru – sve manje….

U nastavku tjedna u kopnenom području i dalje suho i djelomice sunčano, u utorak još podjednako toplo kao u nedjelju i ponedjeljak. Od srijede, kada će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, temperatura zraka će se sniziti. U utorak će magle biti uglavnom na istoku, zatim i drugdje po nizinama unutrašnjosti.

Na Jadranu pretežno sunčano, uz prolazno više oblaka u utorak, kada će mjestimice puhati umjeren sjeverozapadnjak. Od srijede bura, koja će ponegdje biti i jaka, i pridonijeti malo manje toplom nastavku tjedna.

Izvor: HRT