13 C
Split

Rojs: Bandić je bio drugi najveći Hercegovac u Zagrebu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs kaže kako je Bandić bio odličan gradonačelnik, te da je Udruga ‘Hrvatski generalski zbor’ odlično surađivala s njim, jer su im njegova vrata uvijek bila otvorena

Milan Bandić bio je nakon Gojka Šuška drugi najveći zagrebački Hercegovac, kazao je za Slobodnu Dalmaciju umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, inače zemljak i dugogodišnji poznanik preminulog gradonačelnika Zagreba.

– Bio je odličan gradonačelnik. Prošao je težak život počev od djetinjstva do studija u Zagrebu. Mi kao Udruga ‘Hrvatski generalski zbor’ imali smo odličnu suradnju s njim. Kada je god trebalo, njegova vrata su nam bila otvorena. Nije bio od velikih riječi, kratko i jasno. Kada bi nešto odlučio, obećao, to bi i izvršio – navodi Ćesić.

– Družio se Milan sa svima. Njegov životni projekt je bio starački dom u Markuševcu. Nije ga doživio, a evo trebao bi biti završen u svibnju. Prigorci koji su mi tu susjedi cijene što im je doveo i vodu, i plin, i kanalizaciju, i vrtić… Ljudi su zadovoljni kako je vodio grad. Ima i onih da im napravite sve živo, opet bi vas ogovarali. Vidjet ćemo tko će doći za novog. Bit će mu teško. Bandić je radio dan i noć – ističe Rojs. Dodaje kako Bandić nikad nije zaboravio rodni kraj.

On i Bandić rođeni su, kaže, na 20-ak kilometara udaljenosti.

– Poznavao sam mu pokojnu majku Blagicu, obilazio je. Jutros sam nazvao brata Dragu koji živi u Berlinu i izrazio sućut. Znam i sestru Tonku i njezine. Prošli smo sličnu kalvariju odrastanja, dolaska u Zagreb. Puno će faliti svima. Neka mu je laka hrvatska zemlja – još je rekao Ljubo Ćesić Rojs.

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img